In de omgeving van Lovina Bali

De prive villa ligt op 5 minuten rijden van Lovina Beach, de bekendste badplaats in het noorden van Bali. Lovina is een heerlijke bestemming voor een strandvakantie tijdens je rondreis op Bali. Het is daarnaast een fantastische uitvalsbasis om het noorden van Bali te ontdekken. Het glinsterende en zwarte zand met traditionele vissersbootjes maakt het strand van Lovina erg bijzonder. Dit komt omdat het een zand afkomstig is van een vulkaan.

Veel reizigers kiezen voor Lovina omdat je hier nog de authentieke Balinese cultuur kan vinden. Je ziet hier nog het échte Bali en dat maakt het tot een geliefde plek voor mensen die genieten van rust om zich heen. De lokale bevolking zal je hier enorm gastvrij ontvangen want cultuur, natuur en rust staan hier echt centraal.

Image
Lovina Beach

Lovina is de bekendste plaats in het noorden van Bali met winkeltjes, restaurants, bars met livemuziek, supermarkten en pinautomaten. Het is een levendige plaats met een gezellig strandje waar verschillende traditionele vissersboten liggen.

Image
Brahma Vihara

Het enige boeddhistische klooster van Bali heet de Brahma Vihara Ashrama. Het staat bekend om haar mooie wandschilderingen, gouden kunstwerken en beelden. Het ligt prachtig verscholen in de heuvels en is binnen 5 minuten van de villa te bereiken.

Image
Seririt - Markt

Seririt ligt op ongeveer 10 minuten rijden ten westen van de villa. Het is een authentieke marktplaats waar je terecht kunt voor verse regionale producten. Dit is een van de vele markten waar het personeel dagelijks verse producten haalt.

Image
Vissersdorpen

Zowel links als rechts van de villa liggen meerdere traditionele vissersdorpjes met prachtige gekleurde bootjes. De bewoners leven hier nog vrij traditioneel en bestaan geheel van de visvangst. Vanuit de villa zijn de dorpen makkelijk te bereiken via een strandwandeling.

Image
Lovina - Rijstvelden

Rondom de villa liggen verschillende rijstvelden. Deze zijn zeer indrukwekkend en fotogeniek. U kunt de rijstvelden in de omgeving te voet, met de scooter of mountainbike bereiken. De mooiste, op heuvels gedrapeerd, liggen bij Ubud en Munduk.

Image
Singaraja - Stad

De dichtstbijzijnde grote stad op 15 kilometer van de villa is Singaraja. Het is de voormalige hoofdstad van Bali en enkele pakhuizen herinneren nog aan de tijd dat de Nederlanders hier regeerden. Een beroemd gebouw uit de stad is de Gedong Kirtya bibliotheek.

Image
Ubud - Cultuur & Rijstvelden

Ubud geldt als hét religieuze en culturele centrum van Bali. Vele nationale en internationale kunstenaars hebben zich hier gevestigd. Je kunt hier galerieën, meubel- en souvenirwinkels bezoeken, maar bovenal kan je er heerlijk eten en genieten van traditionele dans, muziek en rijstvelden.

Image
Buyan & Bratan - Tempel

Buyan en Bratan zijn vulkanische meren die aan de weg naar Denpasar liggen. De Pura Ulun Danu Bratan tempel ligt hier ook en het stadje Bedugul waar veel vers fruit wordt verkocht op de markt. Onderweg kom je langs verschillende apen kolonies die met smacht wachten op wat lekkere nootjes.

Image
Gunung Batur - Vulkaan

De Gunung Batur is de hoogste berg van Bali. De vulkaan is 1.717 meter hoog en ligt in het noordoosten van Bali. Het is een heilige berg die een belangrijke plaats inneemt binnen het Balinese hindoeïsme. Het is tevens de meest actieve vulkaan met een groot kratermeer en de laatste uitbarsting was in 1917.


Warning: implode(): Invalid arguments passed in /data/sites/web/villa-lovina-balinl/www/wp-content/themes/x/framework/functions/helpers.php on line 299