Lovina Beach area

Trekpleisters in en rond de Lovina Beach area

Bali

Banjar en de Lovina Beach area liggen in Noord Bali. Bali is een van de kleinste eilanden van de Indonesische archipel, maar kent de grootste verscheidenheid.  Het eiland is 5600 km2 groot en telt 3,5 miljoen inwoners, waarvan er ruim 1 miljoen in Denpasar wonen. Hindoeïsme is de belangrijkste religie (90% van de bewoners). Daarnaast vind je er de islam, boeddhisme en katholicisme.

Het eiland heeft een zeer diverse natuur, verspreid over de diverse delen van het eiland. Het tropische klimaat zorgt voor een vrijwel constante temperatuur van rond de 28-30 graden. Het noorden is het droogste deel van het eiland, terwijl in het midden veel meer regen valt vanwege de hoge bergen waarvan de toppen vaak in de mist hangen. In het noorden gelden de tweede helft van januari, februari en maart als de natste periode. Dit “regenseizoen” is nog betrekkelijk droog met meestal slechts enkele buien in de middag of enkele uren regen per dag.

Bali is vergeven van de bezienswaardigheden. Eigenlijk reis je constant door verrassende natuur, ceremoniën, dorpjes, rijstvelden, tempels. Het massatoerisme is geconcentreerd in het zuiden van het eiland rond de plaatsen Kuta, Nusa Dua en Sanur. Via de staf en de helpdesk kunt u vele uitstapjes en activiteiten regelen zoals wandeltochten in de directe omgeving, dorpsmarkt bezoeken, dolfijnentrip vanaf strand voor het huis, mountainbiken, snorkelen, massages. In de villa ligt een informatieboek waarin deze mogelijkheden nader beschreven staan.

Lees meer over Bali op Wikipedia.

In de buurt de Villa Banjar Beach

Singaraja
De dichtst bijzijnde grote stad is Singaraja. Zij is 15 kilometer verwijderd van de villa. Het is de voormalige hoofdstad van Bali. Enkele pakhuizen herinneren nog aan de tijd dat de Nederlandse kolonialen hier regeerden. Een beroemd gebouw uit de stad is de Gedong Kirtya bibliotheek. In de stad vindt u diverse voorzieningen, zoals ziekenhuizen, apotheken, banken, veel markten. U kunt er goed winkelen en sinds kort is er ook een grote supermarkt (Hardy’s) met alle mogelijke producten.

GITGIT watervallen
Dit is de hoogste waterval van Bali op een half uur rijden van de villa. Liggend aan de weg van Singaraja naar Denpasar. De waterval kent een hoogte van  45 tot 80 meter en ligt in een tropisch regenwoud. Bij de ingang vindt u allerlei stalletjes met kleding, fruit ed.

Boeddhistisch klooster
Op 5-10 minuten rijden vindt u het enige boeddhistische klooster van Bali. Brahma Vihara Ashrama. Het klooster heeft mooie wandschilderingen en ligt prachtig verscholen in de heuvels.

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

 

 

 

 

Warm waterbronnen
Deze bronnen zijn bekend als hot springs of Air Panas. Ze liggen dichtbij in de heuvels. De drie baden liggen in een fraaie tropische tuin en bevatten geneeskrachtig warm water van ongeveer 35 graden.

Dolfijnen kijken
Dolfijnen kijken is een grote attractie van Lovina. Vroeg in de ochtend, om 6 uur, kunt u met een locale boot de zee op. Er worden vrijwel altijd dolfijnen gevonden, soms tientallen. De tocht duurt circa 2 uur. Sinds kort kun je in een bassin van Melka Resort in Lovina ook zwemmen met dolfijnen. De meningen en ervaringen hiermee zijn echter wel verdeeld.

Lovina
Dit is de meest toeristische plaats van Noord-bali. U vindt er winkeltjes, restaurants, bars, live-muziek, disco’s, pinautomaten. Hier kunt u ook trips regelen en een auto of scooter huren. Dat kan echter ook via onze helpdesk. Het is een levendige plaats met veel vissersboten.

Snorkelen en duiken, Menjangan eiland
In de buurt van de villa en Lovina liggen kleine riffen waar al veel te zien is. Het is een ideale plek om eenvoudig de onderwaterwereld van Bali te ontdekken. Op drie kwartier rijden naar het westen ligt Menjangan eiland, een natuurreservaat met grote riffen, een enorme diversiteit aan vissen en koraal en duikscholen. Snorkelen en duiken kunt u al vanuit Lovina regelen.

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

 

 

 

 

Air Sanih
Een rustige plek met heerlijke waterbronnen. Deze zijn echter niet extra warm of geneeskrachtig. De bronnen liggen aan de weg ten oosten van Singaraja. Eigenlijk is het een natuurzwembad met water in bassins uit de bergen.

Vissersdorpen
Zowel links als rechts van de villa liggen op korte afstand nog traditionele vissersdorpen. Zij zijn kleurrijk met prachtig beschilderde bootjes uit bomen gesneden. Deze vissersdorpen leven nog vrij traditioneel en bestaan geheel van de visvangst.

Seririt
Ten westen van Banjar, het dorp waar de villa bij hoort, ligt Seririt. Het is een authentieke regionale marktplaats waar u terecht kan voor verse regionale producten.

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

 

 

 

 

Een beetje verder weg

Golf
Mocht u willen golfen, dat kan op de Handara Koseido Golf and Country club. Een van de 18-holes top-5 banen van Azië. Het domein is gelegen op 1 uur rijden en ligt in de bergen op 1000 meter hoogte bij de plaats Bedugul.  Door de hoogte is de temperatuur hier gematigd, waardoor het aangenaam golfen is. Bedugul is tevens een regionaal centrum met een pasar voor fruit, groente en bloemen.

Nationaal Park Bali Barat
In het tropisch oerwoud ligt een groot nationaal park waar u veel vogels, leguanen en andere bewoners van de tropen kunt bewonderen.

Ubud
Ubud geldt als hét religieuze en culturele centrum van Bali. Hier hebben zich vele nationale en internationale kunstenaars gevestigd. U kunt er galeriëen, meubel- en souvenirwinkels bezoeken. Maar bovenal kunt u er heerlijk eten en genieten van de dans, muziek en rijstvelden. Voor veel bezoekers is een overnachting aantrekkelijk omdat de sfeer apart is en de reistijd ruim 2 uur beslaat.

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

 

 

 

 

Rijstvelden
In de directe omgeving liggen al rijstvelden. De mooiste, op heuvels gedrapeerd, liggen echter bij Ubud en Munduk. Deze velden zijn zeer indrukwekkend en fotogeniek.

De meren Buyan en Bratan
Deze vulkanische meren liggen vrijwel aan de weg van Singaraja naar Denpasar. Ze liggen in de buurt van Bedugul waar u ook vers fruit kan kopen. Op de weg erheen komt u langs een apenkolonie. Bij Bratan ligt ook de Pura Ulun Danu Bratan tempel, welke vaak in de mist hangt.

Gunung Batur
De Gunung Batur is de hoogste berg van Bali. Het is een heilige berg die een belangrijke plaats inneemt binnen het Balinese hindoeïsme. Het is tevens de meest actieve vulkaan met een groot kratermeer. De omgeving is indrukwekkend met kale door eruptie afgevlakte wanden. De laatste uitbarsting was in 1917.

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

Banjar - Lovina Beach - bezienswaardigheden

 

 

 

 

Raften
Op Bali kunt u het gehele jaar door raften. De bekendste rivieren hiervoor zijn de Ayung rivier bij Ubud, en de Telaga Waja rivier en Unda rivier. Deze liggen beiden bij de Gunung Agung. Op de Telaga Waja vaart u aan het einde met een rubberboot van een 4 meter hoge waterval!