Wat is er te doen in Lovina Bali?

Lovina is een populaire badplaats in noord Bali maar wel een stuk rustiger dan het toeristische zuiden. Het is de perfecte plaats om de lokale Balinese cultuur te ervaren en om het noorden van Bali te ontdekken. Dankzij de ondiepe lagune en de rustige stroming kan je hier fijn en veilig zwemmen en snorkelen.

Ook voor beginnende duikers is het een goede plek en vanuit Lovina kan je dolfijnen spotten. Voor de liefhebbers van het lekkere Indonesische eten zijn er restaurants met vers gevangen vis! Kijk snel hieronder voor meer uitstapjes in de omgeving!

Image
Dolfijnen Spotten - Lovina Beach

De boottocht begint en eindigt bij het strand van onze vakantievilla. Vroeg in de ochtend word je opgehaald met de boot en de tocht duurt circa 2 uur. Er worden vrijwel altijd dolfijnen gevonden en deze tocht op zee is een van leukste activiteiten in Lovina Beach.

Image
Mountainbiken - Rijstvelden

De mountainbike tocht begint en eindigt in de tuin van de villa. Je kan zelf kiezen tussen makkelijke of uitdagende routes waar je door de natuur, rijstvelden en lokale dorpen fietst. Tijdens een pauze kan je genieten van lokale delicatessen bij de Indonesische familie van de instructeur.

Image
Snorkelen & Duiken - Menjangan

In de buurt van de villa en bij Lovina Beach liggen kleine riffen waar veel mooie vissen zijn. Het is de ideale plek om de onderwaterwereld van Bali te ontdekken. Verderop ligt Menjangan eiland, een natuurreservaat met grote riffen, een enorme diversiteit aan vissen en koraal en duikscholen.

Image
Hot Springs - Banjar

Banjar Hot Springs of Air Panas Banjar zijn warmwaterbronnen en liggen in de heuvels op loopafstand van de villa. De drie baden liggen in een fraaie tropische tuin en bevatten geneeskrachtig warm water van ongeveer 35 graden.

Image
Raften - Ubud

De bekendste rivieren zijn de Ayung rivier bij Ubud, de Telaga Waja rivier en Unda rivier. Deze rivieren liggen rondom de Gunung Agung vulkaan. Voor de echte avonturiers is er een route met een 4 meter hoge waterval! Op Bali kan je het gehele jaar raften.

Image
Watervallen - Gigit

Gigit is de hoogste waterval van Bali met een hoogte van 45 tot 80 meter. De waterval is ongeveer een half uur rijden van de villa en ligt in een tropisch regenwoud. Bij de ingang vind je allerlei stalletjes met kleding en fruit.

Image
Nationaal Park - Bali Barat

In het tropisch oerwoud ligt een groot nationaal park waar je veel vogels, leguanen en andere dieren van de tropen kunt bewonderen. Daarnaast kan je met een gids wandelingen maken of duiken bij een van de vele koraalriffen bij de kust.

Image
Golf Club - Handara Kosaido

De Handara Koseido Golf & Country Club is een van de top-5 banen van Azië. De golfbaan is gelegen op 1 uur rijden en ligt in de bergen bij de plaats Bedugul. Door de hoogte is de temperatuur hier gematigd, waardoor het aangenaam golfen is.

Image
Spring pool - Air Sanih

De Air Sanih waterbronnen liggen aan de weg ten oosten van Singaraja. Ondanks de naam, is het eigenlijk geen echte heetwaterbron maar een natuurzwembad met water uit de bergen. In de weekenden kan het erg druk zijn met lokale bezoekers.