Wat is er te doen in Lovina?

Lovina is een populaire badplaats op Bali, maar eigenlijk niet te vergelijken met de meeste andere bestemmingen in deze categorie. In Lovina is het namelijk veel rustigere en lokaler, zeker als je het vergelijkt met de chaos van het zuiden. Het is de bekendste badplaats van Noord-Bali. Dankzij de ondiepe lagune en de rustige stroming kunt u hier fijn en veilig zwemmen en snorkelen. Ook voor beginnende duikers is het een goede plek en vanuit Lovina kunt u dolfijnen spotten. En houdt u van het lekkere eten dat zo kenmerkend is voor Indonesie, dan komt u na uw rondreis Bali zeker gelukkig thuis! Kijk snel hieronder voor meer uitstapjes in de omgeving!

Image

Dolfijnen Spotten - Lovina Beach

De tocht begint en eindigt bij het strand voor de villa. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald met de boot en de tocht duurt circa 2 uur. Er worden vrijwel altijd dolfijnen gevonden en de tocht op zee is een van leukste activiteiten in Lovina Beach.

Image

Mountainbiken
- Rijstvelden

De mountainbike tocht begint en eindigt in de villa. U kunt zelf kiezen tussen makkelijke of uitdagende routes waar u door de natuur, rijstvelden en lokale dorpen fietst. Tijdens een pauze kunt u genieten van lokale delicatessen bij de familie van de instructeur.

Image

Snorkelen & Duiken - Menjangan

In de buurt van de villa en bij Lovina Beach liggen kleine riffen waar vissen te zien zijn. Het is de ideale plek om de onderwaterwereld van Bali te ontdekken. Verderop ligt Menjangan eiland, een natuurreservaat met grote riffen, een enorme diversiteit aan vissen en koraal en duikscholen.

Image

Hot Springs - Banjar

Banjar Hot Springs of Air Panas Banjar zijn warmwaterbronnen en liggen dichtbij in de heuvels op enkele minuten rijden van de villa. De drie baden liggen in een fraaie tropische tuin en bevatten geneeskrachtig warm water van ongeveer 35 graden.

Image

Raften - Ubud

De bekendste rivieren zijn de Ayung rivier bij Ubud, de Telaga Waja rivier en Unda rivier. Deze rivieren liggen rondom de Gunung Agung vulkaan. Op de Telaga Waja vaart u aan het einde met een rubberboot van een 4 meter hoge waterval! Op Bali kunt u het gehele jaar door raften.

Image

Watervallen - Gigit

Dit is de hoogste waterval van Bali en kent een hoogte van 45 tot 80 meter. De waterval is ongeveer een half uur rijden van de villa en ligt in een tropisch regenwoud. Bij de ingang vindt u allerlei stalletjes met kleding en fruit.

Image

Nationaal Park - Bali Barat

In het tropisch oerwoud ligt een groot nationaal park waar u veel vogels, leguanen en andere bewoners van de tropen kunt bewonderen. Daarnaast kunt u met een gids wandelingen maken of duiken bij een van de vele koraalkiffen bij de kust.

Image

Golf - Handara Kosaido

De Handara Koseido Golf & Country Club is een van de 18-holes top-5 banen van Azië. De golfbaan is gelegen op 1 uur rijden en ligt in de bergen op 1000 meter hoogte bij de plaats Bedugul. Door de hoogte is de temperatuur hier gematigd, waardoor het aangenaam golfen is.

Image

Hot Springs
- Air Sanih

De Air Sanih waterbronnen liggen aan de weg ten oosten van Singaraja. Ondanks de naam, is het eigenlijk geen echte heetwaterbron maar een natuurzwembad met water uit de bergen. In de weekenden kan het erg druk zijn met lokale bezoekers.