In de omgeving van Lovina

Een heerlijke bestemming voor een strandvakantie tijdens je rondreis op Bali. Het dorpje Banjar ligt op 5 minuten rijden met de scooter van Lovina Beach, de bekendste badplaats van het noorden van Bali. Een fantastische uitvalsbasis het noorden van Bali te ontdekken. Wat bijzonder is aan Lovina Beach, is dat het strand er niet wit maar donker en glinsterend is. Dit komt omdat het een zand afkomstig is van een vulkaan. Cultuur, natuur en lokaal. Veel reizigers kiezen dan ook voor Lovina, omdat hier nog echt het pure Balinese vindt. Je vind hier nog het ├ęchte Bali en dat maakt het tot een geliefde plek voor mensen die genieten van rust om zich heen. Door de lokale bevolking zal je hier gastvrij ontvangen worden.

Image

Lovina Beach

Lovina is de bekendste plaats in het noorden van Bali met verschillende winkeltjes, restaurants, bars met livemuziek, supermarkten en pinautomaten. Het is een levendige plaats met een gezellig strandje waar verschillende traditionele vissersboten liggen.

Image

Boeddhistisch Klooster 

Brahma Vihara Ashrama is het enige boeddhistische klooster van Bali. Het klooster heeft mooie wandschilderingen en is pas geleden helemaal gerestaureerd. Het ligt prachtig verscholen in de heuvels en is binnen 5 minuten van de villa te bereiken.

Image

Seririt - Markt

Seririt ligt op ongeveer 10 minten ten westen van de villa. Het is een authentieke regionale marktplaats waar u terecht kan voor verse regionale producten. Dit is een van de vele markten waar het personeel dagelijks verse producten haalt.

Image

Vissersdorpen

Zowel links als rechts van de villa liggen op korte afstand meerdere traditionele vissersdorpen met prachtige gekleurde bootjes. Deze vissersdorpen leven nog vrij traditioneel en bestaan geheel van de visvangst. Vanuit de villa zijn de dorpen makkelijk te bereiken via een strandwandeling.

Image

Rijstvelden - Lovina

Rondom de villa liggen verschillende rijstvelden. U kunt de rijstvelden in de omgeving te voet, met de scooter of met de mountainbike bereiken. De mooiste, op heuvels gedrapeerd, liggen bij Ubud en Munduk. Deze velden zijn zeer indrukwekkend en fotogeniek.

Image

Singaraja - Stad

De dichtst bijzijnde grote stad is Singaraja. Zij is 15 kilometer verwijderd van de villa en het is de voormalige hoofdstad van Bali. Enkele pakhuizen herinneren nog aan de tijd dat de Nederlandse kolonialen hier regeerden. Een beroemd gebouw uit de stad is de Gedong Kirtya bibliotheek.

Image

Ubud - Cultuur

Ubud geldt als hét religieuze en culturele centrum van Bali. Vele nationale en internationale kunstenaars hebben zich gevestigd. U kunt er galerieën, meubel- en souvenirwinkels bezoeken. Maar bovenal kunt u er heerlijk eten en genieten van de dans, muziek en rijstvelden.

Image

Meren - Buyan en Bratan

Buyan en Bratan zijn twee vulkanische meren die vrijwel aan de weg van Singaraja naar Denpasar liggen. Bij Bratan ligt ook de Pura Ulun Danu Bratan tempel en Bedugul waar u ook vers fruit kan kopen. Onderweg naar de meren komt u langs verschillende apenkolonies.

Image

Gunung Batur - Vulkaan

De Gunung Batur is de hoogste berg van Bali. Het is een heilige berg die een belangrijke plaats inneemt binnen het Balinese hindoeïsme. Het is tevens de meest actieve vulkaan met een groot kratermeer en de laatste uitbarsting was in 1917.