In de omgeving van Lovina Bali

Lovina is een heerlijke bestemming voor een strandvakantie tijdens je rondreis op Bali. De luxueuze villa ligt op 5 minuten rijden van Lovina Beach, de bekendste badplaats in het noorden van Bali. Een fantastische uitvalsbasis om het noorden van Bali te ontdekken. Wat bijzonder is aan Lovina Beach, is dat het strand er niet wit maar donker en glinsterend is. Dit komt omdat het een zand afkomstig is van een vulkaan. Veel reizigers kiezen voor Lovina omdat je hier nog de pure Balinese cultuur kan vinden. Je ziet hier nog het échte Bali en dat maakt het tot een geliefde plek voor mensen die genieten van rust om zich heen. Cultuur, natuur en rust staan hier echt centraal. De lokale bevolking zal je hier enorm gastvrij ontvangen.

Image

Lovina Beach

Lovina is de bekendste plaats in het noorden van Bali met verschillende winkeltjes, restaurants, bars met livemuziek, supermarkten en pinautomaten. Het is een levendige plaats met een gezellig strandje waar verschillende traditionele vissersboten liggen.

Image

Boeddhistisch Klooster 

Brahma Vihara Ashrama is het enige boeddhistische klooster van Bali. Het klooster heeft mooie wandschilderingen en is pas geleden compleet gerestaureerd. Het ligt prachtig verscholen in de heuvels en is binnen 5 minuten van de villa te bereiken.

Image

Seririt - Markt

Seririt ligt op ongeveer 10 minuten ten westen van de villa. Het is een authentieke marktplaats waar je terecht kunt voor verse regionale producten. Dit is een van de vele markten waar het personeel dagelijks verse producten haalt.

Image

Vissersdorpen

Zowel links als rechts van de villa liggen op korte afstand meerdere traditionele vissersdorpjes met prachtige gekleurde bootjes. De bewoners leven hier nog vrij traditioneel en bestaan geheel van de visvangst. Vanuit de villa zijn de dorpen makkelijk te bereiken via een strandwandeling.

Image

Lovina - Rijstvelden

Rondom de villa liggen verschillende rijstvelden. U kunt de rijstvelden in de omgeving te voet, met de scooter of met de mountainbike bereiken. De mooiste, op heuvels gedrapeerd, liggen bij Ubud en Munduk. Deze velden zijn zeer indrukwekkend en fotogeniek en kunnen met een dagtripje worden bezocht.

Image

Singaraja - Stad

De dichtstbijzijnde grote stad op 15 kilometer van de villa is Singaraja. Het is de voormalige hoofdstad van Bali en enkele pakhuizen herinneren nog aan de tijd dat de Nederlanders hier regeerden. Een beroemd gebouw uit de stad is de Gedong Kirtya bibliotheek.

Image

Ubud - Cultuur & Rijstvelden

Ubud geldt als hét religieuze en culturele centrum van Bali. Vele nationale en internationale kunstenaars hebben zich hier gevestigd. Je kunt hier galerieën, meubel- en souvenirwinkels bezoeken, maar bovenal kan je er heerlijk eten en genieten van traditionele dans, muziek en rijstvelden.

Image

Buyan & Bratan - Tempel

Buyan en Bratan zijn twee vulkanische meren die aan de weg naar Denpasar liggen. Bij Bratan ligt ook de Pura Ulun Danu Bratan tempel en het stadje Bedugul waar veel vers fruit wordt verkocht op de markt. Onderweg naar deze meren kom je langs verschillende apen kolonies die met smacht wachten op wat lekkere nootjes.

Image

Gunung Batur - Vulkaan

De Gunung Batur is de hoogste berg van Bali. Het is een heilige berg die een belangrijke plaats inneemt binnen het Balinese hindoeïsme. Het is tevens de meest actieve vulkaan met een groot kratermeer en de laatste uitbarsting was in 1917.