Jaap & Annet, Netherlands

Na 4 weken rondreizen over Sumatra en Java, was het heerlijk om een maandje op Bali in villa Banjar beach door te brengen.

Enerzijds om wat uit te rusten en anderzijds om het eiland te verkennen.

Het huis is uitermate comfortabel, het plekje heerlijk rustig en door de dames Kadek en Desak zijn we in de watten gelegd met elke avond een verrukkelijke en verrassende maaltijd.(We hebben de menukeuze praktisch volledig aan hen overgelaten) Katut onderhield het zwembad en de fraaie tuin en Edy hield ’s nachts een oogje in het zeil.

Omwille van de bewegingsvrijheid hebben we via de ‘baas’ van Erik 4 weken een auto gehuurd a 150.000 Rps per dag en zo diverse trips op het eiland gemaakt, gesnorkeld en her en der wat boodschappen gedaan.

Het is in het begin misschien even wennen aan het verkeersbeeld maar zelf rijden is zeer goed te doen en eigen vervoer is  wel heel plezierig.

De bedrijvigheid van bootjes op zee en mensen op het strand is leuk om naar te kijken.

Op zondag, als de staf vrij was, hebben wij een paar keer fantastisch lekker gegrilde vis gegeten aan het strand bij restaurant Tanjung Alam, even voor Lovina en kort na de hotels Nugraha en Padmasari en herkenbaar aan een rokende schoorsteen. Vis zelf uitzoeken. Wordt ook zeer druk bezocht door lokale bevolking.

We hebben hier een prima 4 weken doorgebracht en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Jaap en Annet Vlessing